Algemeen reglement

Indien je lid bent van TC Hechtel-Eksel, verklaar je je akkoord met het clubreglement. 

 

Algemeen reglement TC Hechtel-Eksel

 

1. Toegang tot TC Hechtel-Eksel

Iedereen lid van TC Hechtel-Eksel heeft recht op gratis toegang tot de terrreinen. Je kan een toegangsbadge of -druppel bekomen in de kantine. Voor de badge of druppel betaal je een eenmalige borg van 10 euro. De borg ontvangt u retour zodra u de badge of druppel weer inlevert.

Niet leden kunnen het tennisplein gebruiken via een van de medewerkers achter de bar van de kantine. Huur van de pleinen kost voor niet leden 12 Euro per uur per plein, te betalen aan de bar van de kantine. Opgelet! tennisschoenen verplicht!

 

2. Toegang tot de terreinen

Iedereen lid van TC Hechtel-Eksel mag de pleinen gratis gebruiken tijdens het seizoen.

Tennisles, interclub, tenniskampen of andere door onze club georganiseerde activiteiten hebben voorrang op individuele reservaties.

De terreinen mogen enkel betreden worden met tennisschoenen (tennisschoenen met visgraatprofiel zijn het meest geschikt voor gravel).

 

3.Borstelen en sproeien van de terreinen

Na het tennissen is verplicht het terrein te vegen volgens onderstaand schema.

Het borstelen moet over de volledige breedte en de volledige lengte van het veld. Dit om mosvorming en gravelophoping te voorkomen.

Na het borstelen hang je de borstel terug aan de haak.

Merk je dat er diepe putjes in het veld zitten, vul deze dan zo goed mogelijk aan. Dit kan door gebruik te maken van de speciale vul-lat, maar je kan dit ook met je schoenzool doen.

Lijnen worden indien nodig geveegd met de lijnborstel.

De terreinen zijn uitgerust met een automatisch sproeisysteem. Normaal is dit voldoende. Merk je dat je terrein toch te droog wordt, gebruik dan de handsproeier.

 

4. Verlaten van het terrein

Vergewis jezelf vóór het verlaten van het terrein dat alles netjes opgeruimd is. Afval mag je deponeren in de vuilbakken naast het veld.

5. Toeschouwers

Toeschouwers zijn van harte welkom! Ze blijven wel op de toeschouwerszone. Coachen tijdens het spel is niet toegelaten. Aanmoedigen doe je best na een game, om zo het tennisspel en de concentratie niet te storen.

6. Kantine

Wil je na het spelen de kantine betreden, dan is het verplicht om kunststof overschoentjes over je schoenen te trekken. Deze zijn steeds ter beschikking aan de hoofdingang van de kantine (dubbele deur).

Indien je gebruik maakt van de douchen, is het verplicht de douche goed na te spoelen en indien nodig de vloer droog te vegen.

 

Gelieve onregelmatigheden altijd te melden aan het bestuur (zie organisatie).

 

Veel tennisplezier!